To sam ja..

Sasvim bezvezno otkrila sam nekome blog, taj netko se počeo prepoznavati u njemu i više to nije moje sigurno mjesto..

Tek sada znam svrhu ovog svega.. Moje mjesto za opustiti se i napisati sve što ne mogu nekome reci..

Zato sam odlučila napraviti novi.. Ovaj put samo moj.. 🤗

Dese se tako neke situacije gdje nekome dozvolis da utice na tvoj život više nego što bi trebalo.. Onda odjednom kako je taj neko došao shvatiš da je vrijeme da ode.. Jer.. Manipulacija se uvijek otkrije.. Grčevita želja za nečim ne nosi ništa dobro.. Šta više.. Može samo pogurati u pogrešnom smjeru..

Dobro je kad te trenutak vrati i natjera da sagledas sve sa strane da vidiš “pa hej nije meni loše kao što je predstavljeno”.. Dobro mi je, dobro sam, zdravo sam.. Polako kuda zuris.. Ulozi u sebe, u svoje vrijeme.. Čemu žurba..? Negativa? Ljutnja? Odustajanje? Bježanje?

Nemaš od čega bježati.. Vjeruj mi dobro ti je..

Šta me trnznulo da sve sagledam kako treba? U sred svega sve te “idile, laganice” počeo mi je igrati kapak. Čitam šta je.. Stres, umor no najviše umor.. Tada shvatim da sam umorna, shvatim da me sve to počelo pritiskati i nervirati.. Shvatim da ja čak dobro stojim u svakom pogledu za današnjicu našeg društva.. Okej nekad je teško, nekad je grozno, sto puta mi dodje da dam otkaz.. No.. Ko kaže da neće na nekom drugom poslu doći? Neće druga država riješiti ono što je meni u razmišljanjima.. Kaže sigurnost.. Čega sigurnost..? Napustiti sve svoje, zbog koga, čega, komu? Nekoga koga i ne znaš? Okej otkriješ neke stvari.. Otkriješ ih i neznancu više nego što želiš priznati. Pa šta onda? Živiš s tim. Ljudi dodju i prođu.. To ne daje nikome za pravo da te pokušaju izmanipulirati.. Ne ne.. Ne ide to..

Leave a Reply